REKLAM Reklam REKLAM
  1. Anasayfa
  2. Makaleler

Red Kit’e İlham Kaynağı Olan Kadın Gangster: Ma Baker

Red Kit’e İlham Kaynağı Olan Kadın Gangster: Ma Baker

Çocukken hepimizin izlediği, unutulmayanlar arasında olan çizgi filmlerden biri de şüphesiz ki Red Kit.

En çok akıllarda kalan karakterler ise sürekli başı belada olan Daltonlar. Tabi bir de elinde yün örgüsüyle oğullarına kazak ören,  sallanan sandalyesinde yerini alan orjinal ismi Ma Dalton olan Dalton Anadır. Oğullarına düşkünlüğüyle bilinen Dalton Ananın gerçekte azılı bir mafya çetesinden esinlenilmiş olması da ayrıca merak uyandıran unsurlardan biridir.

Gangster filmlerinde gördüğümüz kadın mafyalardan bile daha acımasız olan Ma Baker, bilinen adıyla Arizona Donnie Clark, bir zamanlar dört oğluyla birlikte FBI tarafından aranan, büyük bir suç örgütünün ele başı olarak bilinmektedir. Adam vurmadan banka soygununa kadar çeşitli suçlardan aranan çete, oldukça karanlık bir üne sahiptir. İşledikleri suçlardan dolayı bir oğlu hapse girmiştir ve orada intihar etmiştir. Diğer çocukları ise hapishaneye gönderilmiştir. Yıllar sonra hapisten çıkan çocuklarıyla tekrar aynı suçları işlemiştir ve FBI ile girdiği çatışmada bir oğluyla birlikte vurularak öldürülmüştür.

Bir zamanlar Amerika’da insanların korkarak adından söz ettirdiği Ma Baker, ünlü FBI başkanı J.Edgar Hoover tarafından’ ‘son 10 yılın en tehlikeli ve acımasız kriminal beyni ‘’ olarak tanımlanmıştır.

Red Kit çizgi filminde de anne Dalton oğulları hapse girdiğinde onların kaçması için pastanın içine sakladığı kesici aleti hapishaneye götürür. Parmaklıkları yine anneleri sayesinde kesip kaçan daltonlar tekrar arananlar listesinde yerini alır, tıpkı gerçekte kadın mafya ve oğulları Ma Baker gibi. Feminist tutumu bir kenara bırakıp bir kadından beklenemeyecek kadar güçlü ve dominant bir karakter olan Ma Baker cesaretiyle başta FBI olmak üzere bütün kanun adamlarına kafa tutmuştur. Çizgi filmdeki bir sahnede de dalton anne Red Kit’i düelloya davet eder ve ‘’sen annenin karnındayken biz silah kullanıyorduk’’ der. Gerçekte Ma Baker’ın korkusuzluğu Daltonların annelerine de güzel yansıtılmıştır.

Bu güçlü maskülen kadın sinema tarihinden şarkı sözlerine kadar bir çok alana esin kaynağı olmuştur. Ünlü şarkıcı Boney m de Ma Baker adlı bir şarkı yazmıştır. Şarkının nakarat kısmı aşağıdaki gibidir:

ma ma ma ma – ma baker – she taught her four sons
(fırıncı kadın – dört oğluna öğretti)
ma ma ma ma – ma baker – to handle their guns
(fırıncı kadın – silah kullanmasını)
ma ma ma ma – ma baker – she never could cry
(fırıncı kadın – ağlamayı bilmezdi)
ma ma ma ma – ma baker – but she knew how to die
(fırıncı kadın – ama nasıl ölüneceğini bilirdi)

 

REKLAM Reklam REKLAM
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    k_zg_n_m_
    Kızgınım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

REKLAM Reklam REKLAM