REKLAM Reklam REKLAM
  1. Anasayfa
  2. Galeriler

Felix Bonfils, Bonfils Ailesi, 1831 – 1885

Felix Bonfils, Bonfils Ailesi, 1831 – 1885
Ayasofya, İstanbul

Felix Bonfils (Bonfils Ailesi) kimdir?

Felix Bonfils, özellikle Ortadoğu‘da, fotoğraf çalışmaları yapmış, Fransız fotoğrafçı ve yazardır. 1831 yılında Saint-Hippolyte-du-Fort’da dünyaya gelmiş ve Ales şehrinde ölmüştür. Félix, 1860 yılında kitap ciltçisi olarak çalışırken,  General d’Hautpoul’un, Lübnan’ın Levant şehrine yaptığı sefere katılmıştır. Lübnan’dan döndükten kısa süre sonra, fotoğrafçılık yapmaya başlamıştır. Félix, Oğlu Adrien hastalanınca, Beyrut’un yeşil tepelerini hatırlayarak, şifa olması niyetiyle karısı Marie-Lydie Cabanis Bonfils ve oğlunu Beyrut’a göndermiştir. 1867’de Aile daha sonra Beyrut’a taşınarak “Maison Bonfils” adında fotoğraf stüdyosu açmıştır.

Bonfils Ailesi;

Orta-doğu’da binlerce fotoğraf çekmiş. yörede giyilen yerel kıyafetleri ve İncil’de geçen yerleşim yerlerini fotoğraflamışlardır. Daha sonra 1878’de stüdyolarının ismi “F. Bonfils et Cie” olarak değişmiştir. Bonfils ailesi, Lübnan, Mısır, Filistin, Suriye, Yunanistan ve İstanbul‘da fotoğraflar çekmiş, İstanbul ve Şam’ın panoramik fotoğraflarını da çekmişlerdir.

1872’de, fotoğraflarının bir kısmı Fransız Fotoğraf Derneği’ne sunulmuş sonrasında “Antik Mimari” adlı albümde yayınlanmıştır. Çalışmaları, fotoğraf çektiği ülkelere seyahat etmek isteyen turistlere tanıtım amaçlı sunulmuş ve hediyelik eşya olarak satılmıştır. Daha sonra Alès’te (Fransa) bir başka stüdyo açmıştır.

Felix Bonfils (Bonfils Ailesi) Tarafından Çekilmiş Fotoğraflar

KAYNAKLAR: 1 2 3

REKLAM Reklam REKLAM
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 1
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    k_zg_n_m_
    Kızgınım!
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

REKLAM Reklam REKLAM